SISTEME PRIN PICURARE


Control asupra umiditatii

Irigarea prin picurare este o procedura folosita pe scara larga pentru culturile de legume, dar datorita eficientei sale sistemul a fost adaptat rapid si pentru gradinile amenajate peisagistic. Primul avantaj al irigarii prin picurare este controlul total asupra consumului de apa care este dirijata numai spre radacina plantei sau in zona acesteia, la ore prestabilite si in cantitati suficiente.

Plantele ornamentale vor fi mai bine protejate de boli si daunatori prin evitarea umezirii frunzelor.Exploatarea instalatiei de irigare prin picurare nu necesita munca specializata si genereaza economii semnificative la consumul de apa si energie.

Sisteme de hranire


Sistemul irigarii prin picurare este automatizat si dimensionat conform necesitatilor. In plus, sistemul permite aplicarea controlata si a fertilizatorilor sub forma de solutii nutritive, numai unde este nevoie si in cadrul unui program bine stabilit. Datorita finetii sistemului, sunt evitate „socurile” in cazul aplicarii unei cantitati prea mari de solutie nutritiva asupra plantelor ornamentale.