Topgradini foloseste preponderent in proiectele pe care le deruleaza sisteme de irigatii Rain Bird. Calitatea si fiabilitatea acestora, dar si sprijinul continuu pe care producatorul il ofera , ne face sa recomandam cu caldura aceste sisteme de irigatii.

Desi tendinta fiecaruia dupa montajul unui frumos gazon este de a-si uda singur gazonul, vezi constata in scurt timp ca imposibilitatea de a doza apa corect, consumul excesiv de apa si timpul pierdut, va vor indrepta spre alegerea unui sistem de irigare automatizat, pe care il puteti constrola si monitoriza de oriunde ati fi, fara a mai avea nicio alta problema in plus.

De asemenea, daca nu doriti sa apelati la specialisti care sa va monteze si sa va seteze corect sistemul de irigatii (lucru pe care nu il recomandam), va punem la dispozitie o gama larga de accesorii, aspersoare si programatoare pe magazinul nostru online: https://www.magazin-topgradini.ro/sisteme-de-irigatii-rain-bird, sau in formularul de contact

 

sisteme-de-irigatii

SISTEME DE IRIGARE AUTOMATIZATE

SISTEME DE IRIGATII RAINBIRD

Mereu conectat la gradina ta!
Prin sistemele automatizate Rainbird, sistemul de irigatii al gradinii tale, este doar la o atingere distanta. Astfel, vei putea fii mereu conectat la gradina ta cand esti acasa, sau plecat.

In plus, sistemele Rainbird va ajuta sa economisiti cu aproximativ 30% mai putina apa pentru udatul gradinii decat in mod normal. De asemenea, poti seta mai multe locatii la care sa te conectezi, primesti alerte pe telefon atunci cand se schimba vremea pentru a ajusta volumul de apa, dar si de a seta programul de udare in mod automat in functie de sezon si temperaturi.

Tehnologie menita sa te ajute

Un sistem de irigare automata se refera la functionarea sistemului, fara sau doar cu un minimum de interventie manuala alaturi de supraveghere. Aproape fiecare sistem (picurare, aspersoare, suprafata) pot fi automatizate cu ajutorul temporizatoarelor, senzorilor sau a computerellor si smartphone-urilor. Aceasta face ca procesul de irigare sa fie mai eficient si tu sa te poti bucura de frumosetea si linistea gradinii tale.

SISTEME DE ASPERSIE

Cum se dimensioneaza un sistem de irigare prin aspersie?

Rolul sistemelor de irigare prin aspersie este de a mentine frumusetea plantelor si a gazonului. Dimensionarea corecta este, prin urmare, esentiala si tine cont de o serie de factori obiectivi, cum ar fi suprafata de irigat, natura plantelor din amenajarea peisagistica, sursa de apa (debit, calitatea apei, tipul de sol etc.), sursa de energie si chiar de calitatea pavimentului din cadrul gradinii care va fi supus contactului indelungat cu apa. Ceea ce se urmareste este obtinerea unei irigari uniforme care sa poata fi reglata in functie de anotimp, momentul zilei si chiar stadiul de dezvoltare a plantelor.

Un alt aspect la fel de important este necesitatea unei estimari corecte a costurilor de achizitie, dar mai ales a celor de intretinere pe termen lung. In functie de aceste aspecte, proiectul de amenajare peisagistica poate fi adaptat in mod realist, ceea ce va elimina pierderile într-o operaţiune de irigare.

sisteme-de-irigatii-prin-aspersie

Sisteme moderne de irigare prin aspersie

In prezent, computerizarea sistemelor de irigare prin aspersie a devenit parte a unei oferte standard. Actualele sisteme de irigare sunt dotate cu senzori care ne asigura o valorificare inteleapta a sursei de apa, cu costuri cat mai reduse de energie si cu posibilitatea controlului de la distanta. Daca ne gandim ca amenajarea unei gradini este o investitie pe termen nelimitat, includerea in proiectul de baza a unui sistem modern de irigare prin aspersie este o conditie de baza. Aceste sisteme nu au nevoie de o sursa foarte mare de apa, ceea ce le creste rentabilitatea. Asadar, investitia noastra intr-un sistem de irigare prin aspersie este o investitie sigura in frumos, prin eliminarea tuturor riscurilor pe timp de seceta care ar putea compromite orice amenajare peisagistica.

SISTEME PRIN PICURARE

Control asupra umiditatii

Irigarea prin picurare este o procedura folosita pe scara larga pentru culturile de legume, dar datorita eficientei sale sistemul a fost adaptat rapid si pentru gradinile amenajate peisagistic. Primul avantaj al irigarii prin picurare este controlul total asupra consumului de apa care este dirijata numai spre radacina plantei sau in zona acesteia, la ore prestabilite si in cantitati suficiente.

Plantele ornamentale vor fi mai bine protejate de boli si daunatori prin evitarea umezirii frunzelor.Exploatarea instalatiei de irigare prin picurare nu necesita munca specializata si genereaza economii semnificative la consumul de apa si energie.

sisteme-de-irigatii-prin-picurare

Sisteme de hranire

Sistemul irigarii prin picurare este automatizat si dimensionat conform necesitatilor. In plus, sistemul permite aplicarea controlata si a fertilizatorilor sub forma de solutii nutritive, numai unde este nevoie si in cadrul unui program bine stabilit. Datorita finetii sistemului, sunt evitate „socurile” in cazul aplicarii unei cantitati prea mari de solutie nutritiva asupra plantelor ornamentale.

SISTEME SUBTERANE

Diversitate in detalii

Sistemele de irigare subterane s-au impus in practica peisagistica datorita avantajelor incontestabile. Aceste sisteme permit amenajari peisagistice elegante si de o inalta calitate, avand in vedere ca tuburile de picurare sunt montate in subteran.

Sistemul are la baza o tehnologie avansata care permite reglarea, programarea si exploatarea intregului sistem in siguranta deplina. Economia considerabila de apa si energie va duce la o rentabilizare rapida a investitiei, iar aspectul general al gradinii va fi unul de mare clasa.

sisteme-de-irigatii-subterane

Autocuratare

In cazul lucrarilor de intretinere a gazonului, un sistem performant de irigare subterana va asigura udarea de jos in sus, ceea ce permite protejarea pavajului adiacent. In prezent, sistemele de irigare subterana beneficiaza de materiale extrem de flexibile si rezistente la orice agenti subterani, inclusiv la colmatarea tuburilor datorita radacinilor. Acestea sunt completate cu duze cu autocuratare pentru compensarea presiunii, care asigura mentinerea un debit constant, chiar si in cazul unor ramificatii ample de tuburi.