RULOURI GAZON


RULOURI GAZON LA CALITATE SUPERIOARA

Pentru a ne putea bucura mai repede de frumusetea gradinii noastre, solutia cea mai la indemana este folosirea unor rulouri gazon. Alegerea acestora trebuie sa urmeze o serie de pasi. Pentru inceput, este deosebit de important sa stabilim ce tip de gradina ne dorim, care sunt conditiile pedologice si ce specific are vremea in zona respectiva.

Cum alegem rulouri gazon

Cand decidem tipul de gradina si alegem toate elementele care vor compune tabloul peisagistic este bine sa apelam la consultanta unui specialist. In cazul in care gradina va fi o zona deschisa in sensul ca va fi un spatiu de joaca pentru copii, ca animalele de companie vor avea libertate totala, iar adultii vor dori sa practice sporturi usoare, atunci se impune alegerea unui tip de rulouri gazon mai rezistente la trafic. Totodata, o analiza a solului l-ar putea conduce pe specialistul peisagist catre concluzia ca cel putin stratul superficial trebuie sa aiba parte de un tratament, respectiv de lucrari de amenajare si pregatire a solului, inainte de montarea rulourilor gazon.

Cunoasterea conditiilor de mediu

Pe langa acestea, o buna cunoastere a temperaturilor medii anuale si a specificului precipitatiilor din zona trebuie sa fie criterii esentiale in alegerea tipului de rulouri gazon, pentru a evita orice esec si reluarea lucrarilor. In analiza conditiilor meteo vom tine cont de orele de expunere la soare, precum si de faptul ca anumite zone ale gradinii pot fi umbrite mai multe ore decat in mod normal. O alegere inteleapta va fi insotita si de o informare corespunzatoare asupra frecventei cu care trebuie aplicate masurile de ingrijire ale gazonului, in mod special imediat dupa montare.

Rulouri gazon – pastrare, montare, rezultate

Este bine de stiut ca dupa ce am achizitionat un transport de rulouri gazon, ideal ar fi sa le putem monta in cel mai scurt timp. Solul trebuie sa fie pregatit anterior prin curatare de orice resturi vegetale sau de alta natura si amestecat, dupa caz, cu putin nisip. Si in acest caz, o montare realizata de specialisti ne va salva de erori. Daca situatia ne obliga sa pastram rulourile gazon achizitionate, dar nu mai mult de 2 zile, atunci trebuie sa avem grija sa le protejam plasandu-le la umbra. Nu este recomandata pastrarea rulourilor pentru mai mult timp, pentru ca ar necesita desfacere si udare.

Instalarea propriu-zisa a rulourilor gazon trebuie facuta cu atentie, astfel incat gazonul sa nu se rupa si fiecare fasie de rulou sa fie lipita perfect de cea de langa ea. De asemenea, trebuie asigurat contactul cu solul, apasandu-se ferm pe bucatile de gazon.

Rulouri gazon – o investitie amortizata rapid

Daca se respecta aceste conditii, precum si cele expuse anterior, atunci investitia in rulouri gazon va produce efecte placute in maxim 2 saptamani de la montarea lor. Un alt avantaj al achizitionarii unor rulouri gazon este faptul ca montajul se poate realiza aproape pe tot parcursul anului, mai putin atunci cand temperaturile ating limita de inghet. Radacinile sunt deja protejate de stratul de pamant al ruloului si va fi nevoie doar de o udare initiala mai abundenta, pentru ca radacinile sa adere la sol cat mai bine.

Costurile de achizitie sunt justificate prin rapiditatea cu care vom dobandi un aspect verde si ingrijit al gradinii, mai ales atunci cand achizitionam rulouri gazon tratate impotriva buruienilor si a altor daunatori. Se evita astfel perioadele de asteptare de dupa insamantare, o lucrare care nu poate avea loc decat primavara si toamna, dar si eventualele greseli provocate de o insamantare incorecta si de lucrari de intretinere neadecvate.

Vanzare rulouri gazon 3,5 euro mp:


Rulourile de gazon reprezinta metoda cea mai rapida de gazonare a unei suprafete. Ruloul de gazon se decoperteaza si se monteaza aproape in orice perioada a anului, oferind un rezultat spactaculos in obtinerea gradinii perfecte din punct de vedere al esteticii. Un avantaj major al rulourilor de gazon este ca buruienile nu vor mai rasari deoarece ruloul de gazon nu permite germinarea semintelor de buruieni. Dupa montajul rulourilor de gazon, este necesara udarea abundenta a acestora (mai ales in perioada de vara), pentru aproximativ o saptamana, cu accent pe rosturile de imbinare, care se pot departa in cazul in care ruloul isi pierde din umiditate. Rulourile se tund prima data la doua saptamani de la montaj. Oferim un raport calitate-pret foarte avantajos clientilor nostri. Rulourile de gazon necesita lucrari minime: udare si fertilizare si rezultatul montarii lor este vizibil imediat
MAGAZIN TOP GRADINI

Va asteptam pe noul nostru magazin online cu o gama variata de plante perene, pavaje, fertilizanti si seminte, sisteme de irigatii si multe altele! De asemenea folosind codul promotional:  PERENETOP, veti beneficia de o reducere suplimentara de 8%, la toata gama de plante perene!

Spre Magazin