INGRASAMANT ORGANIC


Pentru o gradina sanatoasa

Frumusetea unei gradini depinde, printre altele, si de folosirea echilibrata a unui ingrasamant organic. Pentru aceasta este esential sa armonizam pH-ul solului cu necesitatile plantelor si arbustilor care vor intra in compozitia peisagistica a gradinii noastre.

Ignorarea acestui principiu poate duce la esecul oricaror eforturi de amenajare, deoarece ingrasamintele organice difera, la fel ca si cele chimice, in functie de compozitia chimica. Ingrasamantul organic contine proportii variabile de macronutrienti (azot, fosfor etc.) si micronutrienti (fier, zinc etc), iar rolul este tocmai acela de a regla deficientele solului..

Sa retinem ca utilizarea echilibrata a unui ingrasamant organic de calitate asigura o buna fertilizare, la costuri avantajoase si contribuie, totodata, la protejarea mediului.

Pentru flori si plante


„Sursele” ingrasamintelor organice sunt pasarile, vitele si oile, dar nu tot ce este natural, aduce beneficii daca nu este folosit echilibrat. Metoda de obtinere a ingrasamintelor organice impune descompunerea lenta a gunoiului de grajd si a altor resturi vegetale (paie, rumegus, resturi de la tunderea gazonului etc.). Ulterior, concentratia acestui fertilizat de natura organica este personalizata pentru a putea fi administrat pentru trandafiri sau alte plante ornamentale, pentru legume si arbusti fructiferi, pentru flori etc., ingrasamantul avand efect un timp indelungat.