SEMANARE GAZON


GAZONAREA PRIN INSAMANTARE

Gazonul a influentat dintotdeauna calitatea vietii, avand un rol important in arhitectura zonelor de recreere si de agrement. Terenurile gazonate constituie locurile unde mergem sa ne plimbam, sa facem sport, sau sa urmarim competitii sportive.

Insamantarea gazonului se realizeaza primavara sau la inceputul toamnei cand temperaturile nu depasesc ziua 25 grade Celsius. Insamantarea gazonului, consta in plasarea de seminte pe pamantul pregatit in prealabil, prin procese de prelucrare a solului de baza care au ca rezultat un sol fertil si bine afanat. Alegerea semintelor pentru insamantarea gazonului, semnanarea acestora si monitorizarea evolutiei trebuie realizata intr-un mod cat mai profesionist pentru a se obtine acel covor verde, care face orice fel de grija sau apasare din timpul zilei sa dispara ca prin minune.

Gazonarea prin insamantare este solutia cea mai ieftina de creare a unei peluze, dar necesita un timp de cca 2 saptamani pentru a ajunge la rezultatul dorit. Dupa prelucrarea prealabila a terenului, dupa tavalugirea sa, rezultatele incep usor-usor sa apara cateva zile mai tarziu. Este necesar insa timpul, rabdarea si cateva tunderi pentru a obtine aspectul perfect si uniform. Asadar, insamantarea gazonului este mai degraba pentru cei care nu se grabesc si mai ales pentru cei carora le place ca lucrurile de pe langa casa sa fie facute pe indelete, de ei insisi.

Covorul verde al gradinii tale


Acest proces aduce nenumarate avantaje, precum: crearea unui mediu placut, poate fi insamantat orice teren daca acesta a fost pregatit in prealabil, protejeaza solul impotriva eroziunii,este un mijloc de imbunatatire a terenului prin extinderea sistemului de radacini care formeaza humus, gazonul insamantat absoarbe poluantii transportati in aer si pulberile din atmosfera, impiedica dezvoltarea buruienilor, covorul natural de iarba este un excelent loc de joaca si relaxare, plimbarea descult prin covorul de iarba este recunoscuta ca avand efect terapeutic, prin procesul de fotosinteza, gazonul natural elibereaza o cantitate mare de oxigen in atmosfera contribuind astfel la cresterea calitatii aerului.