Ruloul de gazon reprezinta cea mai buna si rapida metoda de a transforma o curte banala  intr-un frumos covor de iarba.

 

Rulouri de gazon de cea mai buna calitate

In zilele noastre, rulourile de gazon au o intrebuintare larga, acestea se pot planta in gradini private, parcuri de agrement, parcuri de afaceri, terenuri de golf, terenuri de sport, iar montajul acestora se poate efectua in orice anotim.

Rulourile noastre de gazon, sunt de cea mai buna calitate, proces urmarit cu mare atentie de partenerii nostri de la Grassfarm, de aceea, atunci cand alegeti gazonul pentru curtea dv., nu urmariti neaparat ceal mai mic pret pe care il puteti gasi, ci calitatea produsului pe care il primiti si ce garantii aveti dupa montare
 
rulouri-de-gazon1

RULOURI GAZON

RULOURI GAZON LA CALITATE SUPERIOARA

Pentru a ne putea bucura mai repede de frumusetea gradinii noastre, solutia cea mai la indemana este folosirea unor rulouri gazon. Alegerea acestora trebuie sa urmeze o serie de pasi. Pentru inceput, este foarte  important sa stabilim ce tip de gradina ne dorim, care sunt conditiile pedologice si ce specific are vremea in zona respectiva.

Cum alegem rulouri gazon

Cand decidem tipul de gradina si alegem toate elementele care vor compune tabloul peisagistic este bine sa apelam la consultanta unui specialist. In cazul in care gradina va fi o zona deschisa in sensul ca va fi un spatiu de joaca pentru copii, ca animalele de companie vor avea libertate totala, iar adultii vor dori sa practice sporturi usoare.Atunci se impune alegerea unui tip de rulouri gazon mai rezistente la trafic. Totodata, o analiza a solului l-ar putea conduce pe specialistul peisagist catre concluzia ca cel putin stratul superficial trebuie sa aiba parte de un tratament. In alte situatii, respectiv de lucrari de amenajare si pregatire a solului, inainte de montarea rulourilor gazon.

Cunoasterea conditiilor de mediu

Pe langa acestea, o buna cunoastere a temperaturilor medii anuale si a specificului precipitatiilor din zona trebuie sa fie criterii esentiale in alegerea tipului de rulouri gazon.Pentru a evita orice esec si reluarea lucrarilor. In analiza conditiilor meteo vom tine cont de orele de expunere la soare, precum si de faptul ca anumite zone ale gradinii pot fi umbrite mai multe ore decat in mod normal. O alegere inteleapta va fi insotita si de o informare corespunzatoare asupra frecventei cu care trebuie aplicate masurile de ingrijire ale gazonului, in mod special imediat dupa montare.

Rulouri gazon – pastrare, montare, rezultate

Este bine de stiut ca dupa ce am achizitionat un transport de rulouri gazon, ideal ar fi sa le putem monta in cel mai scurt timp. Solul trebuie sa fie pregatit anterior prin curatare de orice resturi vegetale sau de alta natura si amestecat, dupa caz, cu putin nisip. Si in acest caz, o montare realizata de specialisti ne va salva de erori. Daca situatia ne obliga sa pastram rulourile gazon achizitionate, dar nu mai mult de 2 zile, atunci trebuie sa avem grija sa le protejam plasandu-le la umbra. Nu este recomandata pastrarea rulourilor pentru mai mult timp, pentru ca ar necesita desfacere si udare.

Instalarea propriu-zisa a rulourilor gazon trebuie facuta cu atentie, astfel incat gazonul sa nu se rupa si fiecare fasie de rulou sa fie lipita perfect de cea de langa ea. De asemenea, trebuie asigurat contactul cu solul, apasandu-se ferm pe bucatile de gazon.

Rulouri gazon – o investitie amortizata rapid

Daca se respecta aceste conditii, precum si cele expuse anterior, atunci investitia in rulouri gazon va produce efecte placute in maxim 2 saptamani de la montarea lor. Un alt avantaj al achizitionarii unor rulouri gazon este faptul ca montajul se poate realiza aproape pe tot parcursul anului, mai putin atunci cand temperaturile ating limita de inghet. Radacinile sunt deja protejate de stratul de pamant al ruloului si va fi nevoie doar de o udare initiala mai abundenta, pentru ca radacinile sa adere la sol cat mai bine.

Costurile de achizitie sunt justificate prin rapiditatea cu care vom dobandi un aspect verde si ingrijit al gradinii, mai ales atunci cand achizitionam rulouri gazon tratate impotriva buruienilor si a altor daunatori. Se evita astfel perioadele de asteptare de dupa insamantare, o lucrare care nu poate avea loc decat primavara si toamna, dar si eventualele greseli provocate de o insamantare incorecta si de lucrari de intretinere neadecvate.

Rulourile de gazon reprezinta metoda cea mai rapida de gazonare a unei suprafete. Ruloul de gazon se decoperteaza si se monteaza aproape in orice perioada a anului, oferind un rezultat spactaculos in obtinerea gradinii perfecte din punct de vedere al esteticii. Un avantaj major al rulourilor de gazon este ca buruienile nu vor mai rasari deoarece ruloul de gazon nu permite germinarea semintelor de buruieni. Dupa montajul rulourilor de gazon, este necesara udarea abundenta a acestora (mai ales in perioada de vara), pentru aproximativ o saptamana, cu accent pe rosturile de imbinare, care se pot departa in cazul in care ruloul isi pierde din umiditate. Rulourile se tund prima data la doua saptamani de la montaj. Oferim un raport calitate-pret foarte avantajos clientilor nostri. Rulourile de gazon necesita lucrari minime: udare si fertilizare si rezultatul montarii lor este vizibil imediat

SEMANARE GAZON

GAZONAREA PRIN INSAMANTARE

Gazonul a influentat dintotdeauna calitatea vietii, avand un rol important in arhitectura zonelor de recreere si de agrement. Terenurile gazonate constituie locurile unde mergem sa ne plimbam, sa facem sport, sau sa urmarim competitii sportive.

Insamantarea gazonului se realizeaza primavara sau la inceputul toamnei cand temperaturile nu depasesc ziua 25 grade Celsius. Insamantarea gazonului, consta in plasarea de seminte pe pamantul pregatit in prealabil, prin procese de prelucrare a solului de baza care au ca rezultat un sol fertil si bine afanat. Alegerea semintelor pentru insamantarea gazonului, semnanarea acestora si monitorizarea evolutiei trebuie realizata intr-un mod cat mai profesionist. Pentru a se obtine acel covor verde, care face orice fel de grija sau apasare din timpul zilei sa dispara ca prin minune.

Gazonarea prin insamantare este solutia cea mai ieftina de creare a unei peluze, dar necesita un timp de cca 2 saptamani pentru a ajunge la rezultatul dorit. Dupa prelucrarea prealabila a terenului, dupa tavalugirea sa, rezultatele incep usor-usor sa apara cateva zile mai tarziu. Este necesar insa timpul, rabdarea si cateva tunderi pentru a obtine aspectul perfect si uniform. Asadar, insamantarea gazonului este mai degraba pentru cei care nu se grabesc si mai ales pentru cei carora le place ca lucrurile de pe langa casa sa fie facute pe indelete, de ei insisi.

Pentru seminte de gazon, puteti intra si pe magazinul nostru online –>>

Covorul verde al gradinii tale

Acest proces aduce nenumarate avantaje, precum: crearea unui mediu placut, poate fi insamantat orice teren daca acesta a fost pregatit in prealabil, protejeaza solul impotriva eroziunii,este un mijloc de imbunatatire a terenului prin extinderea sistemului de radacini care formeaza humus. Gazonul insamantat absoarbe poluantii transportati in aer si pulberile din atmosfera, impiedica dezvoltarea buruienilor, covorul natural de iarba este un excelent loc de joaca si relaxare. Plimbarea descult prin covorul de iarba este recunoscuta ca avand efect terapeutic, prin procesul de fotosinteza, gazonul natural elibereaza o cantitate mare de oxigen in atmosfera contribuind astfel la cresterea calitatii aerului.

MANIPULARE PAMANT

MANIPULARE PAMANT

Amenajarea unei gradini este o provocare, mai ales daca ne confruntam cu situatia de a porni un proiect peisagistic dupa plecarea constructorilor. Chiar daca acestia nu ne-au lasat resturi de materiale pe terenul viitoarei gradini, tot vom avea de rezolvat problema unor cantitati excedentare de pamant rezultate in urma amenajarii unor sisteme de drenaj, a unor instalatii de irigare sau a unui sistem de iluminat al gradinii. In majoritatea cazurilor este nevoie de manipulare pamant, respectiv de mutarea unor cantitati mari de pamant dintr-o parte in alta, o operatiune deloc usoara.

Situatia se complica atunci cand aceste cantitati de pamant sunt amestecate cu resturi vegetale mari, de tip radacini, cu pietris ramas de la constructii si cu alte alte materiale nefolositoare.

Sa nu pierdem din vedere ca in tot acest complex de factori, o amenajare temeinica a unei gradini presupune efectuarea unor operatiuni precum scarificare, tasare, completare cu pamant fertilizat.

Logistica, atuul nostru

Operatiunile care implica manipulare pamant sunt intalnite adesea si daca nu au fost avute in vedere pot sa duca la intarzierea semnificativa a lucrarilor de orice fel.

Astfel ca, in orice plan de amenajare gradini, etapa care impune manipulare pamant trebuie anticipata. Operatiunea de manipulare pamant trebuie executata in deplina siguranta si impune folosirea unor utilaje cu dimensiuni potrivite cu locul si materialul cu care se va lucra. Utilajele folosite pentru lucrari de manipulare pamant sunt parte a inventarului de baza al unei echipe specializata in amenajare gradini.

INGRASAMANT ORGANIC

Pentru o gradina sanatoasa

Pentru o gradina sanatoasa
Frumusetea unei gradini depinde, printre altele, si de folosirea echilibrata a unui ingrasamant organic. Pentru aceasta este esential sa armonizam pH-ul solului cu necesitatile plantelor si arbustilor care vor intra in compozitia peisagistica a gradinii noastre.

Ignorarea acestui principiu poate duce la esecul oricaror eforturi de amenajare, deoarece ingrasamintele organice difera, la fel ca si cele chimice, in functie de compozitia chimica. Ingrasamantul organic contine proportii variabile de macronutrienti (azot, fosfor etc.) si micronutrienti (fier, zinc etc), iar rolul este tocmai acela de a regla deficientele solului..

Sa retinem ca utilizarea echilibrata a unui ingrasamant organic de calitate asigura o buna fertilizare, la costuri avantajoase si contribuie, totodata, la protejarea mediului.

Pentru flori si plante

„Sursele” ingrasamintelor organice sunt pasarile, vitele si oile, dar nu tot ce este natural, aduce beneficii daca nu este folosit echilibrat. Metoda de obtinere a ingrasamintelor organice impune descompunerea lenta a gunoiului de grajd si a altor resturi vegetale (paie, rumegus, resturi de la tunderea gazonului etc.). Ulterior, concentratia acestui fertilizat de natura organica este personalizata pentru a putea fi administrat pentru trandafiri sau alte plante ornamentale, pentru legume si arbusti fructiferi, pentru flori etc., ingrasamantul avand efect un timp indelungat.

CERE O OFERTA!