Proiectare gradini

PROIECTARE GRADINI 3D

Prima masura necesara pentru a realiza o gradina de orice tip este denumita generic proiectare gradini. 

Arhitectul peisagist sau specialistul in proiectare gradini va tine cont de absolut toate conditiile de mediu, de zona geografica si de calitatea solului, atunci cand se trece la intocmirea unui proiect. 

Totodata, este necesar sa se tina cont de tipul de casa pentru care este solicitata gradina, in sensul ca o casa de vacanta frecventata doar la anumite intervale nu va fi dotata cu o gradina cu plante care necesita ingrijire zilnica.

 De asemenea, conditiile reale din teren vor trebui armonizate cu viziunea beneficiarului. 

La fel de importanta este si armonizarea stilului gradinii cu cel al casei.

Ce cuprinde o lucrare de proiectare gradini moderna?

Evaluarea corecta a costurilor in munca de proiectare gradini este un factor esential. Un bun proiect va include orice element care urmeaza sa fie amplasat pe terenul viitoarei gradini.

 Astfel, din punct de vedere peisagistic, intr-o proiectare gradini se va tine cont de sursa de apa, instalatia de pompare a apei, sistemul de drenaj, instalatia electrica, insertia elementelor decorative si a celor destinate socializarii (gratar, foisor, loc de joaca, constructii speciale pentru meditatie etc.).

Amplasarea pe teren a tuturor elementelor si discutarea detaliilor unei gradini se pot realiza prin proiecte 3D. Se obtine astfel o buna vizualizare a rezultatului final sau se pot aduce corectii, fara niciun fel de costuri suplimentare.

 In cadrul unui proiect 3D, fiecare element verde, inclusiv florile, isi va capata locul corect, in functie de expunerea la soare si va fi corelat cu necesitatile plantei respective.

proiectate-gradini

Proiectare gradini si tipuri de gradini

Gradina terasa este dorita de majoritatea beneficiarilor, fiind gandita ca o prelungire a parterului casei, astfel incat accesul sa se faca imediat. Terasa devine astfel un loc de luat masa, indiferent de vremea de afara, mai ales in zilele de dupa ploaie. 

Terasele pot fi impodobite cu ghivece cu flori de sezon sau cu arbusti, usor de udat si ingrijit. Deosebit de decorative sunt plantele agatatoare care pot sa aduca si un plus de umbra, de parfum si de culoare. Alaturi de acestea sunt foarte indicate plantele anti-tantari, deosebit de placute ca aspect, dar si foarte folositoare avand un efect repelent dovedit.

Gradina cu ierburi aromate este un vis al oricarui cunoscator al artei gastronomice si este solicitata tot mai des intr-o proiectare gradini. Si aceasta gradina, care poate fi de dimensiuni reduse, poate fi amplasata mai aproape de casa, pentru a inlesni accesul la plante. Ierburile aromate pot fi sadite si in ladite tip rasadnite, mult mai usor de aranjat si de adapostit iarna.

Gradina cu trandafiri poate fi amplasata de specialistul in proiectare gradini in oricare parte insorita a gradinii si poate fi transformata intr-un hobby, iar prin amplasarea de mobilier, poate deveni un loc de retragere.

PROIECTARE GRADINI 2D

https://topgradini.ro/contact/Ingrijirea unei gradini inseamna miscare, sanatate si recuperare personala. Iar crearea unei mici gradini de ierburi aromate comestibile, numai bune pentru a da parfum si savoare unor preparate, este chiar ceva care te poate face fericit. 

Si nici nu cere spatiu, doar cateva ladite, cat mai rustice, inventive si in ton cu moda vintage.

Topgradini iti poate acorda orice sfat de specialitate despre gradini. Mai intai discutam si apoi specialistii Topgradini iti proiecteaza gradina la care visezi, o amenajaza cu tot ce se vede si cu tot ce nu se vede, dar este indispensabil si, daca doresti, o intretin mereu proaspata si curata. 

Urmarim impreuna cum creste gazonul pentru care am ales cea mai buna samanta de gazon sau, cat ai bate din palme, montam rulouri de gazon potrivite pentru orice tip de gradina.

Hai sa lucram impreuna, in natura si pentru natura! Topgradini te asteapta!

proiectare-gradini-proiect