TOALETARE


TOALETARE PLANTE

Plantele din interiorul casei au multe efecte benefice. Acestea purifica aerul, au un aspect placut, creeaza un mediu primitor si transforma o locuinta banala in una fermacatoare, plina de viata si de contrast.
Pentru dezvoltarea armonioasa a plantelor este necesara toaletarea perioadica a acestora. Toaletarea plantelor consta in curatarea frunzelor uscate, a tijelor florale uscate, eliminarea tulpinilor nedorite si curatarea frunzelor de praf.
Unele plante sunt foarte usor de intretinut in timp ce altele au nevoie de mai multa atentie si mai multa grija. Fiecare soi are nevoi diferite in ceea ce priveste hidratarea, lumina si administrarea ingrasamintelor. Toate aceste ingrijiri necesita timp, rabdare si pasiune.

TOALETARE ARBORI


Toaletarea este cea mai comuna procedura aplicata pentru intretinerea si regenerarea arborilor. Toaletarea arborilor este o lucrare tehnica de specialitate dendrologica, care are drept scop controlul evolutiei plantelor, prin reducerea sau suprimarea anumitor parti dintr-un arbore, scurtarea ramurilor cu o pozitie defectuoasa sau care prejudiciaza cladirile/retelele aeriene din jur/indicatoare rutiere, eliminarea ramurilor uscate sau care prezinta despicaturi, rani mecanice, cu rolul de a stimula createrea sau inflorirea, crearea unei forme decorative, echilibrarea arborilor, regenerarea lor cat si mentinerea acestora in starea de siguranta. Desi arborii din padure se dezvolta corespunzator doar cu toaletari ale naturii, amenajarile peisagistice care cuprind arbori necesita un nivel marit de grija pentru mentinerea protectiei lor si a aspectului estetic. Toaletarea trebuie executata in cunostinta de cauza privind modul de reactie a arborelui la fiecare taietura. Toaletarea necorespunzatoare poate crea deteriorari care sa dureze toata viata arborelui sau chiar sa-i scurteze viata. In majoritatea cazurilor, arborii maturi sunt toaletati ca o masura preventiva si corectiva.