O gradina este inima curtii dv., iar pentru a o intretine mereu frumoasa, ea are nevoie de intretinere. Fie ca este vorba de tuns gazonul, toaletare arbori, de tratamente regulate pentru flori si plante, sau mentenanta sistemelor de irigatii, toate acestea sunt imperativ necesare pentru a va pastra gradina la fel de impresionanta ca in prima zi in care ati amenajat-o. 

Specialistii nostri va pot oferi toata gama de servicii de intretinere gradini, indiferent de sezon si va pot da sfaturi cum sa evitati greselile uzuale pe care multi le fac cu gradinile lor.

Este bine de stiut ca o gradina intretinuta, este mult mai usor si mai ieftin de pastrat asa, decat atunci cand a trecut mult timp de cand nu v-ati ocupat de ea.

intretinere-gradini-curte

TUNS GAZON

Gazonul constituie unul dintre elementele esentiale ale gradinii, atat din motive estetice, cat si din ratiuni practice.

 Covorul verde al peluzei evoca destinderea, dar este in acelasi timp util pentru plantatiile de arbusti si florale, punandu-le pe acestea din urma in valoare, prin contrast si ii confera astfel decorului unitatea indispensabila.

Gazonul trebuie ingrijit, tuns cu regularitate. Intretinerea gazonului poate fi mecanizata integral, deci executata rapid, profesionist, fara efort cu ajutorul echipamentelor adecvate.

Nu este de neglijat faptul ca, dintre toate elementele gradinii, gazonul implica cele mai mici costuri pe unitatea de suprafata, dar are cel mai mare impact cand vine vorba de aspect. 

Tundera gazonului poate parea simpla, in schimb trebuie efectuata in mod profesional, de un specialist in intretinere gradini pentru a obtine un gazon perfect.

intretinere-gradini-gazon

Gazonul dumneavoastră este unic

El are nevoi specifice care trebuie indeplinite pentru ca acesta sa prospere. De aceea, TopGradini ofera o serie de planuri de gazon bazate pe stiinta, concepute pentru a oferi gazonului ajutorul potrivit la momentul potrivit. Si acesta este motivul pentru care la fiecare plan de gazon TopGradini concepe cea mai buna strategie de tundere care ne ajuta sa cream o abordare adaptata, care da gazonului exact ceea ce are nevoie, cand are nevoie.

FASONARE

De ce trebuie sa fasonam arborii

Fasonarea este o practica care modifica forma si cresterea unei plante. Bazata pe estetica si stiinta, fasonarea poate fi, de asemenea, luata in considerare ca o tehnica de intretinere preventiva. Multe probleme pot fi prevenite prin fasonarea corecta in timpul anilor de formare pentru un copac sau arbust.

Motive pentru fasonare
Pentru a promova sanătatea plantelor

Eliminarea crengilor moarte sau pe moarte, afectate de boli, infestate cu insect, sau alte deteriorari nefavorabile.

Eliminarea ramurilor care sunt incalecate.

Pentru eliminarea resturilor de ramuri

intretinere-gradini-felco

Procese corecte, rezultate maxime

Fasonarea este procesul prin care se prelucreaza radacinile pomilor, inainte de plantare. Prin aceasta lucrare se innoiesc taieturile facute la scosul pomilor din pepiniera. Cu foarfeca se scurteaza radacinile frante ori ranite, imediat deasupra ranii, lasandu-le intregi pe cele sanatoase, principale. Radacinile subtiri, cu diametrul de sub un milimetru, se scurteaza la 1-2 cm, iar cele uscate se pot suprima de la baza, pentru a stimula aparitia altora mai noi.

TOALETARE

TOALETARE PLANTE

Plantele din interiorul casei au multe efecte benefice. Acestea purifica aerul, au un aspect placut, creeaza un mediu primitor si transforma o locuinta banala in una fermacatoare, plina de viata si de contrast.

Pentru dezvoltarea armonioasa a plantelor este necesara toaletarea perioadica a acestora. Toaletarea plantelor consta in curatarea frunzelor uscate, a tijelor florale uscate, eliminarea tulpinilor nedorite si curatarea frunzelor de praf.

Unele plante sunt foarte usor de intretinut in timp ce altele au nevoie de mai multa atentie si mai multa grija. Fiecare soi are nevoi diferite in ceea ce priveste hidratarea, lumina si administrarea ingrasamintelor. Toate aceste ingrijiri necesita timp, rabdare si pasiune.

TOALETARE ARBORI

oaletarea este cea mai comuna procedura aplicata pentru intretinerea si regenerarea arborilor. Toaletarea arborilor este o lucrare tehnica de specialitate dendrologica, care are drept scop controlul evolutiei plantelor, prin reducerea sau suprimarea anumitor parti dintr-un arbore, scurtarea ramurilor cu o pozitie defectuoasa sau care prejudiciaza cladirile/retelele aeriene din jur/indicatoare rutiere, eliminarea ramurilor uscate sau care prezinta despicaturi, rani mecanice, cu rolul de a stimula createrea sau inflorirea, crearea unei forme decorative, echilibrarea arborilor, regenerarea lor cat si mentinerea acestora in starea de siguranta. Desi arborii din padure se dezvolta corespunzator doar cu toaletari ale naturii, amenajarile peisagistice care cuprind arbori necesita un nivel marit de grija pentru mentinerea protectiei lor si a aspectului estetic. Toaletarea trebuie executata in cunostinta de cauza privind modul de reactie a arborelui la fiecare taietura. Toaletarea necorespunzatoare poate crea deteriorari care sa dureze toata viata arborelui sau chiar sa-i scurteze viata. In majoritatea cazurilor, arborii maturi sunt toaletati ca o masura preventiva si corectiva.

INGRASAMINTE FOLIARE SI ORGANICE

PUTERE NUTRITIVA

Ingrasamintele foliare prezinta avantajul ca pot asigura la momentul potrivit necesarul de elemente (si microelemente) nutritive necesare plantelor de cultura. Ele se pot aplica pentru a asigura corectia carentelor nutritive ale plantelor si pot rezolva in timp scurt aceasta problema, pentru carentele provocate de factorii climatici, tehnologici sau de sol. Absorbtia elementelor nutritive de catre plante este foarte rapida si completa. Datorita calitatii materialelor folosite si a tehnologiei de fabricare, ingrasamintele foliare au avantajul ca nu sunt toxice, nu sunt poluante, nu sunt corozive, se manipuleaza usor si sunt practice. Ingrasamintele foliare pot fi utilizate cu succes atat la culturile de camp, cat si in livezi, in vii sau in culturile legumicole.

Un plus de minerale tot anul.

Ingrasamintele organice sunt bio-degradabile, contin minerale, se descompun lent si au efect indelungat. Acestea contin toate elementele de baza care contribuie la dezvoltarea plantelor si sunt de regula, obtinute din materia prima a animalelor sau din materie vegetala. Ingrasamintele organice nu polueaza solul si-I asigura acestuia structura, fertilitatea si suportul de nutrienti.

TRATAMENTE FITOSANITARE

TRATAMENTE SPECIALE

Pentru o gradina sanatoasa, roditoare, care emana viata si frumusete este nevoie, in mod cert de eforturi. Tratamentele fitosanitare sunt masuri de protectie impotriva daunatorilor si a bolilor de plante, in mod special a agentilor fitopatogeni. Acestea le prelungesc viata si le asigura o crestere sanatoasa.

Tratamentele fitosanitare trebuie alese cu cap, pentru ca de multe ori, din acest proces ies ranite si plantele, nu doar daunatorii. In functie de numarul plantelor ce trebuie tratate, de suprafata si de boala sau daunatorul ce trebuie combatut specialistii nostri in domeniu va vor indica toate informatiile, incepand cu cu cele legate de costuri si continuand cu masurile de intretinere ce trebuie intreprinse dupa tratament. Sanatatea si vitalitatea gradinii sunt conditionate de aceste tratamente.

Gradina ta are nevoie de ingrijire

Toti posesorii de gradini, indiferent daca au sau nu experienta,trebuie sa fie constienti de faptul ca o informare corecta referitor la diversii daunatori care pot ataca plantele si pomii si apelarea la profesionisti in domeniu la timp, poate face diferenta dintre o gradina sanatoasa si esec. Tratamentele fitosanitare au drept scop mentinerea sanatatii plantelor si sunt orientate impotriva bolilor și a daunatorilor. Astfel, periodic, in cadrul tratamentelor fitosanitare se aplica stropiri pentru combaterea agentilor fitopatogeni. Pentru aceasta se foloseste o aparatura moderna care ofera siguranta in exploatare, rezultate de calitate si asigura protectia mediului.