INSTALATII ILUMINARE GRADINI


INSTALATII ILUMINARE GRADINI

Exista o multitudine de solutii tehnice pentru instalatii iluminare gradini, important este ca sistemul ales sa raspunda scopului pentru care este montat.

Pentru aceasta, peisagistul va include de la bun inceput in planul de amenajare si planul instalatiei de iluminare. Acest plan va cuprinde o lista completa a necesarului de consum, precum si o specificatie a materialelor de care este nevoie. In mod ideal, cablurile de alimentare cu electricitate ale unei instalatii iluminare gradini ar trebui sa fie montate inca de la inceputul lucrarilor de amenajare peisagistica pentru a urma planul aleilor sau eventuale alte puncte de interes peisagistic care vor fi iluminate. Este recomandabil ca lucrarea pentru montarea unei instalatii iluminare gradini sa se execute in paralel cu cele pentru instalarea sistemului de drenaj si irigatie, pentru optimizarea costurilor.

Instalatii iluminare

O buna iluminare a unei gradini poate fi elementul care ii prelungeste utilitatea acesteia si ii confera farmec si pe timpul noptii. Din punct de vedere practic, orice instalatii iluminare gradini trebuie sa ofere un bun ghidaj in interiorul gradinii si sa suporte o exploatare de durata, cu costuri cat mai reduse.
In prezent, exista solutii pentru instalatii iluminare gradini cu un consum foarte mic si cu un grad de luminozitate foarte ridicat. De asemenea, circuitul unei instalatii iluminare gradini poate include dispozitive de programare pentru aprinderea si stingerea instalatiei dupa un program fix, cu comanda de la distanta.