GRADINI VERTICALE


GRADINI VERTICALE

Conceptul de gradini verticale s-a impus ca solutie cu valente estetice deosebite pentru amenajarile de business sau din domeniul horeca, fiind cunoscut si sub denumirea de pereti vii sau pereti vegetali. In ultimii ani, utilizarea de gradini verticale s-a impus si in spatiul public unde reprezinta o integrare a naturii in aceste spatii semi-inchise, dar care beneficiaza de o buna iluminare naturala.

Versatilitatea conceptului de gradini verticale si-a dovedit valoarea si in amenajarea unor mici gradini particulare, unde spatiul este o problema deosebita.Pentru amenajarea unor gradini verticale vom utiliza plante cu crestere verticala, iar pentru montare sunt necesare sisteme vegetale de crestere, amplasate pe verticala.

Plantele si florile, dar si sistemele vor fi alese in functie de amplasarea la interior sau la exterior a sistemelor de prindere, care sunt prevazute cu echipamente de autoirigare si membrane hidroizolante care asigura protectie contra umezelii, a condensului si a mucegaiului. Intregul echipament pentru gradini verticale permite drenarea apei in exces.

Gradini verticale


Orice tip de gradini verticale vom alege, putem sa avem siguranta ca vom obtine un efect vizual de exceptie. Plantele si florile cu crestere verticala pot fi imbinate in compozitii coloristice cu aspect de tablou natural. Sistemele modulare de plantare permit primenirea plantelor sau inlocuirea unei parti a unei gradini verticale. In functie de optiuni si de amplasare, interioara sau exterioara, in compozitia tabloului vegetal pot sa intre plante decorative dezvoltate, rasaduri sau chiar numai seminte. Amploarea, dimensiunile, respectiv greutatea unei gradini verticale depind de rezistenta materialului din care este construita suprafata verticala.