ELEMENTE DECOR


ELEMENTE DECOR GRADINI

In cadrul unui proiect mai amplu de amenajare gradini, integrarea unor elemente decor gradina este un pas care poate face diferenta intre o gradina plina de rafinament si punerea in scena a unui basm cu pitici, fara indrumarea unui regizor. Chiar daca ne-am amenajat singuri gradina si nu ne putem permite sfaturile unui peisagist, putem totusi sa retinem cateva linii generale in ce priveste alegerea unor elemente decor pentru micul nostru petic de natura. Iata cateva sugestii:

Sa facem achizitii de elemente decor pentru gradina fara a ceda impulsului de moment si fara a alege haotic orice suvenir. Sa urmarim sa obtinem un echilibru si o armonie intre stilul mobilierului de gradina si toate celelalte elemente decor.

Sa ne completam gradina cu elemente decor, avand in minte principiul de baza al bunului gust care spune ca „mai putin, inseamna mai mult”.

Unicitate prin decor.


Sa ne dotam gradina cu elemente decor care au utilitate si sa investim in obiecte care sunt rezistente fata de factorii de mediu. Sa investim rational si pe termen lung, alegand elemente decor care pot reprezenta o plus valoare in amenajarea gradinii noastre. Sa ne gandim ca orice elemente decor au nevoie de ingrijire periodica la fel ca toate celelalte elemente din gradina noastra. Sa urmam sfatul peisagistilor care ne recomanda alegerea unor elemente decor din piatra, teracota sau lemn tratat.