ACOPERISURI VERZI


ACOPERISURI VERZI

Prin notiunea de acoperisuri verzi sunt definite acele tipuri de acoperis pe care este prevazut, prin proiect, cresterea de vegetatie pentru care nu sunt necesare masuri de intretinere, fiind vorba de plante adaptate unor conditii de mediu extreme. Acest tip de acoperisuri verzi se mai numesc si acoperisuri vegetalizate. De obicei, plantele care pot face fata unui asemenea mediu sunt ierburi sau muschi care prefera mediul stancos.

Avantajele ecologice ale proiectelor care prevad acoperirea caselor cu acoperisuri verzi sunt incontestabile. Primul si cel mai important element, este izolatia termica a acoperisului si, in consecinta, climatizarea locuintei va fi mult mai usor de realizat, fiind nevoie de un consum foarte mic de energie. Stratul de pamant, principalul element al unui acoperis verde, va fi cel care va asigura echilibrul termic, atat vara, cat si iarna.

Un alt beneficiu al dotarii caselor cu acoperisuri verzi este prelungirea duratei de viata a materialulul din care este realizat acoperisul, prin protejarea acestuia de uzura indusa de razele soarelui, de ploaie, vant sau zapada. In acest caz, stratul de pamant de pe acoperis va actiona ca un material izolator.

Avantaje


Aceste multiple avantaje se pot obtine numai prin investitia intr-o buna hidroizolatie a acoperisului pe care apoi va putea fi amplasata gradina. In general, plantele care sunt recomandate pentru acoperisuri verzi au nevoie de un strat variabil de pamant. Distingem in acest caz acoperisuri verzi de tip extensiv, cu plante rezistente, care nu necesita ingrijire si au nevoie doar de un strat subtire de pamant. Al doilea tip de acoperisuri verzi sunt cele de tip intensiv care se pot forma numai pe un strat mai gros de pamant, deoarece arata ca o gradina obisnuita. Conditia de baza este existenta unei structuri solide care sa suporte greutatea acoperisului.

Pentru mai multe detalii, consultati echipa TopGradini.

MAGAZIN TOP GRADINI

Va asteptam pe noul nostru magazin online cu o gama variata de plante perene, pavaje, fertilizanti si seminte, sisteme de irigatii si multe altele! De asemenea folosind codul promotional:  PERENETOP, veti beneficia de o reducere suplimentara de 8%, la toata gama de plante perene!

Spre Magazin