AMENAJARE GRADINI

Intrebarea „DE CE O GRADINA?” este desigur una retorica, dar noi, cei de la Evergreen, iubim raspunsurile si nu obosim sa le nuantam in fiecare plan peisagistic si in fiecare vis pe care il construim.

Gradina este peticul de natura curata de langa noi, este o mica extensie de natura care s-a modelat dupa gustul nostru, este refugiul gandurilor noastre si este cel mai de pret debuseu pentru sanatatea noastra. Si astfel de argumente ar putea curge ca un roman-fluviu.

Si cum natura ne iubeste pe toti si ne imbratiseaza asa cum suntem, o gradina personala ne-ar primi nu numai cu o carte, dar si cu un laptop si, sigur, ne-ar ispiti, in coada ochilor, cu niste culori si forme de flori, arbusti sau pomi. Si cum ar fi daca le-am putea atinge in scop terapeutic, caci nu exista evadare in natura unei gradini, fie ea cat de mica, fara un beneficiu de sanatate.

Sa mai vorbim despre valoarea unei pauze in relatia noastra cu orice surse media? De prisos!

Privita din acest unghi propus de Evergreen, o gradina este la fel de valoroasa precum o casa, pentru ca, indiferent de amplasamentul ei, ne dorim liniste, dar mai ales intimitate. Gradina ar fi astfel o zona de „decontaminare” de orice intruziune.

Proiectarea si amenajarea gradinii s-ar transforma intr-o experienta initiatica. Sa afli mai mult despre plante, iarba, flori, arbusti si pomi, ce poate fi mai minunat. Se poate chiar sa devenim adevarati peisagisti ad-hoc, pentru ca vom trai emotia transpunerii visului intr-un program 3D folosit de adevaratul peisagist, cel de la Evergreen. Apoi, dupa ce gradina va fi gata, cu gazon, gard viu si sisteme de drenaj, vom putea comunica cu fiecare element verde din ea, daca vom avea timp sa o intretinem. Exista insa si modalitati de a ne gasi gradina proaspat tunsa si udata, atunci cand revenim acasa. Pentru toate, firma Evergreen are o solutie.

Un singur inconvenient, va trebui sa avem un pic de rabdare, dar va asiguram va fi una dintre cele mai placute asteptari, sa auzi iarba cum creste, sa te bucuri de fiecare moment cand vezi cum toate elemente gradinii tale incep sa se obisnuiasca intre ele, sa semene cu o mare familie verde. Chiar poti sa vezi diferenta de la noapte la zi, poti sa-ti vezi plantele crescand.

Sa nu omitem beneficiile unei gradini asupra copiilor.